Elérhetőség

arpad ovalis
Cím: 2060 Bicske, Árpád utca 13.

Tel.: 22 / 952-261

Email:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Buszmenetrend

Mit eszünk ma?

golya szendvicsHeti étlap

 

OETI ajánlás

 

 

 

KÖSZÖNET

Könyvajánló a pszichológustól - Az elég jó szülő

Bruno Bettelheim: Az elég jó szülő

Azoknak a szülőknek ajánlom ezt a könyvet, akik a gyermeknevelés bizonyos kérdéseit szeretnék maguk is átgondolni.

Az erre irányuló erőfeszítések közben válunk igazán szülőkké. Nevelési hibáinkat, ha törekszünk, ki tudjuk javítani és lehetséges, hogy „elég jó szülők” legyünk. Winnicott, angol pszichoanalitikus szerint, ha a csecsemő az „elég jó anya” arcába néz, ott önmagát látja, mert az anya arcán a gyermek érzései tükröződnek vissza úgy, mintha tükörbe nézne. 

Az elég jó szülővé válás folyamatában közelebb jutunk gyermekkori és felnőttkori önmagunkhoz. A szülői önbizalom és önbecsülés növekedésével együtt a gyermek is jobban bízik magában. Így fog tudni megbirkózni az életben adódó számtalan nehézséggel, így lesz képes tartós kapcsolatokat létrehozni másokkal.

Csak az lehet jó szülő, aki szülői szerepében és a gyermekkel való kapcsolatában biztosnak érzi magát.

A könyv címe arra utal, hogy ha valaki jól akarja felnevelni gyermekét, nem kell tökéletesnek lennie. „A tökéletesség halandó ember számára nem elérhető. A tökéletességre törekvés rendszerint megakadályozza, hogy elnézőek tudjunk lenni mások fogyatékosságai iránt, beleértve saját gyermekeink fogyatékosságait is, márpedig a jó emberi kapcsolatokat nem lehet e nélkül a megértés nélkül kialakítani.”

 

 

Térkép_Bicske Városi Óvoda (székhely)

 

Oldalainkat 64 vendég és 0 tag böngészi