1 %

1

Pszichoanalitikus a társadalomban

Kollokvium: Françoise Dolto emlékére - Pszichoanalitikus a társadalomban

Április 18-19. 9.00-18.00
Francia Intézet, Budapest I., Fő utca 17.

Nemzetközi kollokvium Françoise Dolto emlékére.


Francoise DoltoFrançoise Dolto

Françoise Dolto (1908-1988) gyermekorvos, pszichoanalitikus, a franciaországi gyermek-pszichoanalízis úttörője. A gyermekek fejlődésében kiemeli a vágy, a nyelv és a beszéd fontosságát az önálló személlyé válás folyamatában.

Hitvallása, hogy a gyermekeknek az őket érintő kérdésekről mindig igazat kell mondani. Ez az egészséges pszichés fejlődésük, mindennapi jó közérzetük záloga.

Dolto munkássága mélyreható változásokat eredményezett az egész társadalom gyermekekhez való viszonyában. Nevéhez fűződik a « Maison Verte » játszóház létrehozása, mely a 0-3 éves gyermekek szocializációjának, pszichés problémáik prevenciójának minta-intézménye lett.

Dolto életműve a pedagógia, a lélektan, a gyermekvédelem és a gyermekegészségügy valamennyi területén dolgozó szakember érdeklődésére számot tarthat.

Gazdag életművéből eddig magyar nyelven megjelent: A gyermek és a város (PONT Kiadó 2002) A gyermek és az öröm (PONT Kiadó 2002) Beszéljünk a halálról (PONT Kiadó 2002) A kamaszkor védelmében (PONT Kiadó, 2012)

A két napos rendezvényen francia és magyar nyelvű szinkrontolmácsolást biztosítunk.

A belépés díjtalan.

Jelentkezés : Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Részletes program és jelentkezési lap:

Kollokvium Dolto

Jelentkezési lap

Beszámoló a kollokviumról

Térkép_Bicske Városi óvoda Kakas Tagóvoda

 

Oldalainkat 41 vendég és 0 tag böngészi