1 %

1

Címlap

kisvakond

Mottónk:

„A gyermek fejlődése szempontjából döntő fontosságú,

hogy érezze,

nemcsak szeretik,

hanem olyannak szeretik, amilyen.”

            (Herman Alice)

 

A 2023/24-es nevelési évben nagycsoportosokká váltunk. Csoportunk létszáma 18 fő.

11 fiú és 7 lány alkotja Kisvakond csoportunkat.

Kiemelt figyelmet igénylő gyermekeink számának alakulása a következő képet mutatja: SNI-s gyermekeink száma 4, míg BTMN-s gyermekeink száma 8.

Fontos számunkra a differenciált segítségnyújtás, bánásmód, az egyéni képességek, fejlettségi szintek tiszteletben tartása, az elmaradt területek fejlesztése, a hátrányok kompenzálása, de a tehetséggondozásra is nagy hangsúlyt fektetünk (rajzpályázatok, versmondóversenyek). Elfogadó és befogadó közösségnek mondhatjuk csoportunkat, ahol kellő empátiával, nyitottsággal fogadjuk és segítjük a gyermekek mielőbbi beilleszkedését, fejlődését.

Szeretjük a mozgást, játékot és a dolgokkal saját környezetükben való ismerkedést, közvetlen tapasztalatszerzést. Mindennapjaink során nagy hangsúlyt kapnak a minél több érzékszervet megmozgató tapasztalatszerzési lehetőségek az óvodába, az óvoda közvetlen és tágabb környezetében egyaránt. Szeretünk ismerkedni, felfedezni, kutakodni.

Nyitottak vagyunk a világ dolgaira. Szeretünk kirándulni, kertészkedünk óvodai kiskertünkben, örökbefogadott fánk körül, tiszteljük a növény -és állatvilágot, nagy hangsúlyt fektetve a gyermekek környezettudatos magatartásának formálására.

Hiszünk az őszinteség erejében, hisz így tudunk előre haladni, formálódni, csoporttá alakulni akár gyermekekről, akár a szülői közösségről van szó.

 

Óvó nénik:

Nádiné Bachmajer Timea (Timi néni)
Rábainé Marosán Ildikó (Ildi néni)


Dajka néni:

Szabó Alexandra(Alexandra néni)

Pedagógiai asszisztens:

Berecz Tünde

 

 

Névsor:

KV Névsor 2023

 

Csoportszobánk:

  • 2022 1
  • 2022 2 
  • 2022 3

 

Születésnaposok:

KV Szülinaposok 2023 

 

Napirend:

KV Napirend 2023

 

 

Hetirend:

KV Hetirend 2023

 

versek

 

 

 

Térkép_Bicske Városi óvoda Kakas Tagóvoda

 

Oldalainkat 67 vendég és 0 tag böngészi