Adó 1%-a

jozsef attila tagovoda  Az 1-es Ovis Gyermekekért Alapítvány tisztelettel kéri, hogy idén is támogassák az alapítványt adójuk 1%-ával. Adószám: 18493265-1-07

Maci csoport

maci logó

 

Az évet szeptember elsejétől 14 gyermek kezdte meg. Folyamatos beszoktatással csatlakoztak a csoportunkhoz az újonnan érkező gyermekek.

Csoportunk nemi összetétele: 9 fiú és 5 lány.

A legtöbb gyermek már érthetően beszél, összetettebb mondatokat is képesek alkotni, 1-2 gyermek van, akinek beszéde még nehezen érthető.

A gyermekek nagyon érdeklődőek, nyitottak, szívesen részt vesznek, bekapcsolódnak a közös tevékenységekbe. Eleinte többnyire egyedül játszottak, volt, aki még nem szakadt el mellőlünk, nem csatlakozott a társak játékához. Mára már játszó csoportok is kezdenek kialakulni, szívesen játszanak egymással is nem csak egymás mellett.

Szívesen barkácsolnak a gyerekek. Nagyon szeretik a vizuális tevékenységeket. Sokszor játszanak a babakonyhai játékokkal, eszközökkel. A fiúk szívesen játszanak a szőnyegen az autókkal, vonatokkal, építőjátékokkal. Sokszor előveszik napközben a kirakós asztali játékokat is.

Szokásrendszerük is kialakult már, a legtöbben ezt már be is tartják, néhányukat azonban még figyelmeztetni kell ennek betartására.

Már nem igénylik az állandó felnőtt kontaktust, de szívesen bevonnak minket is a játékukba.

Viszonylag kevés konfliktus helyzet alakul ki a gyermekek között, amit sokszor maguk is meg tudnak oldani. Csak időnként kell beleavatkoznunk, igazságot tenni.

A gyermekek megértőek társaikkal szemben, akkor is, ha eltérő a fejlettségük.

Sokszor megyünk a friss levegőre. Nagyon szeretnek az udvaron játszani. Itt is elsajátították már a legtöbb szabályt, a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeretnénk kisebb-nagyobb sétákat tenni, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsenek a gyerekek.

 

Óvó nénik:
          

          
Pedagógiai asszisztens:

Szallerné Vaczula Gabriella (Gabi néni)


Dajka néni:
Kern Andrásné (Mariann néni)  

 

Névsor:

Maci névsor 2020

 

Születésnaposok:

Szulinaposok 2020

Napirend:

Napirend 2020

Hetirend:

Hetirend 2020 

Térkép_József Attila utcai Tagóvoda

 

Oldalainkat 156 vendég és 0 tag böngészi